Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Застрахователна полица в книжка с мека корица

мека корица с пълноцветен печатПредполагам, че почти всеки е виждал или работил със застрахователни полици, затова се надявам, че ще успея да задържа вниманието Ви до края на статията 🙂 Повод за нея ми даде последната възложена в „Оптимал принт” ЕООД поръчка от рекламна агенция „Бумеранг”. Специфично за изделието е, че то е в сравнително компактния размер 1/3 А4 (9,5/20.5 см). Книжката се състои от три части, комбинирани в едно изделие: пълноцветна мека корица; полица с номерация; общи условия. За всяка от тях се използва различен вид хартия, както и машина за отпечатване.

мека корица бигована с UV лакМеката корица е отпечатана върху двустранно хромова хартия (300 гр/м2), с пълноцветно лице и черен цвят за печат на гърба. На лицето е поставен и цялостен UV лак гланц. След отпечатването и лакирането, корицата е бигована, с което се улеснява сгъването й преди тетрадното зашиване към книжното тяло.

тетрадно шиенеМека корица – Използва се за външна обвивка на книжното тяло при брошури, каталози, списания или книги. За изработването им се използва картон с дебелина между 200 и 350 гр/м2, в зависимост от обема и размера на изданието. Скрепването на корицата към книжното тяло става чрез някой от следните методи: лепене, тетрадно шиене или концево шиене.

набор на химизиран формулярВторият елемент от изделието е самата застрахователна полица, отпечатана върху химизирана хартия. Всеки комплект е съставен от три екземпляра с различен цвят хартия (бял, жълт и розов в конкретния случай), различно съдържание и еднакъв номер. След отпечатването и номерирането се извърши набиране на различните листа и образуването на комплекти, които в последствие са залепени към корицата.

номерация върху формуляриНомерация –Представлява поредно отпечатване на номера (във възходящ или низходящ ред) върху полиграфически изделия. Низходящо номериране се използва при формуляри с номерация в един екземпляр, а възходящо – в случаите, когато има набор на два или повече листа в комплект. Номерацията се поставя посредством специални устройства, наречени номератори или директно на печатните машини, или ръчно.

сгъване на книжно тялоПоследният елемент в изделието са общите условия, които са отпечатани върху офсетова хартия и представляват книжно тяло с обем 8 страници. Характерен тук е монтажът, позволяващ след сгъването да се получи окончателната подредба на страниците.

След скрепване на корицата към книжното тяло и залепване на химизираната полица, книжката е обрязана по три от страните, за да се уеднаквят размерите на всички използвани хартии в изделието. В резултат на това се получава компактна по размер полица, удобна за използване при всякакви условия. Запитвания по това или други изделия може да правите в коментарите към статията или във формата ни за запитване.

Текст и снимки:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори