Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Отпечатване на стикери багажна разписка

По закон превозвачите са задължени да издават багажна разписка на пътника за всеки отделен багаж, който се предава за превоз в багажното помещение на автобуса. Чрез нея се установява принадлежността на багажа към пътника. Това е причината багажните разписки да се състоят от двe части, които лесно да се разделят една от друга. Поради изискването едната част да се прикрепва към багажа, а другата да се предоставя на пътника, най-практичният вариант е отпечатване върху стикерна хартия. Така едната част се залепва за багажа, а другата върху билета на пътника. Двете части са разделени чрез микроперфорация помежду си (както е показано на снимката отляво), а всяка част има идентичен и уникален номер (това се вижда на следващата снимка). Освен него, задължително в багажната разписка трябва да бъдат изписани името и адреса на превозвача, както и името на пътника. Тези изисквания са вписани в Закона за автомобилните превози.

В печатница „Оптимал принт“ се отпечатват багажните разписки за някои от превозвачите в страната. Първоначално бяхме предложили вариант, при който размерът на стикера беше 40/150 мм. Причина за това беше използването на офсетова технология за печат и номерация на стикерите, при която има технологично изискване за отстояние между номераторите (минимум 86 мм). Това правеше стикерите по-големи по размер и съответно с по-висока цена.

Чрез възможностите, които предлага дигиталната технология успяхме да намалим размера на стикера до 24/150 мм, което е почти половината от първоначалния формат. Съответно бе постигната и по-конкурентна цена за един брой стикер. Причина за всичко това е, че тук влияние не оказва технологичното ограничение за размера и отстоянието между номераторите. В същото време могат да бъдат използвани различни шрифтове и дори баркод номерация, което гарантира уникалност на багажните разписки (както и на други печатни материали, например товарителници за куриерски фирми).

Запитване за този и други материали, изработени чрез офсетов или дигитален печат, може да направите в официалната ни страница. Стикери Багажна разписка може да поръчате и директно от електронния ни магазин. За всички останали въпроси и коментари може да използвате формата по-долу 😉

Текст и снимки:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори