Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Произведено от… хартия и картон

В тази статия няма да ви занимавам със стандартните печатни формуляри и рекламни материали. От хартия и картон могат да бъдат изработени множество интересни неща. Някои от тях може да направите сами, а за други ще ви трябва професионална помощ от фирми, занимаващи се със съответната дейност. Ето за какво става дума:

Хартиен макет на Боинг

Докато повечето хора четат списания или книги в самолета, един човек внимателно разглежда летящите машини. Luca Iaconi-Stewart създава макет на Боинг 777 в мащаб 1:60, който е изключително детайлен.

cockpit-interior

plane-full

nose-and-interior

Самобръсначка

nadeem-haidary-crafts-everyday-razor-paper-cut-hair-designboom-03Всеки от нас се е порязвал с хартия поне веднъж в живота си. Именно това свойство на този материал използва Nadeem Haidary в своя проект за самобръсначка, създадена изцяло от водоустойчива хартия. Самата самобръсначка е за еднократна употреба, като същевременно е изцяло рециклируема.

NadeemHaidary_PCR_animation1_905

 

Дрехи

paper-dressСкоро попаднах на снимки в Instagram, където млада майка публикува снимки на нейната 4-годишна дъщеря, която проявява силен интерес към модата. Двете заедно правят множество рокли от хартия. Някои от моделите наподобяват истински рокли от различни събития.

 

Празнична украса

praznichna-ukrasa

От хартия и картон могат да се направят различни украси за Новогодишните и Великдески празници, а също така: подаръчни кутии, мартеници, цветя за първа пролет, снежинки и гирлянди за Коледа, а защо не и джапанки за лятото 🙂

Множество оригинални идеи за изработка на украса от хартия може да намерите в сайта Крокотак. Пак там може да откриете макети, готови за разпечатване, упътване за изработката им, както и безброй други полезни идеи.

Когато зимата наближи този сайт може да ви помогне с направата на над 20 вида снежинки, с които да украсите прозорците и стените.

 

Мебели

mebeli-ot-karton

Звучи странно, но наистина съществуват такива мебели. Те са произведени от гофриран картон, които са подходящи само за закрити пространства, но същевременно са много удобни и издържливи. На изложението Copi’s 2012 имаше страхотна Relax Zone, която включваше бар, масички и пейки. Повече информация за този тип мебели може да видите в сайта PrintIdea.info.

 

Оригами

origami

Терминът идва от японски и буквално означава прегъната хартия. Оригами е древно японско изкуство, при което се създават фигури чрез прегъване на листове хартия. При него не се употребяват лепило или ножица. В сайта origamite.com може да намерите множество статии за направа на фигури от хартия. Голяма част от тях включват и видео уроци.

 

Портфейл

Още една интересна идея може да видите в клипа на Web & Events, а именно как да превърнете кутиите от натурален сок в модерни портфейли.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=8U4qZnVLATo&feature=youtu.be’]

 

Опаковки за напитки

chapter1

Интересно решение независимо къде се намирате и какво правите. Същевременно то ви освобождава от робуването на машини. Всичко, което ви трябва е гореща вода, а в резултат на това имате 3 чаши първокласно кафе. Пълната информация може да намерите в сайта на производителя.

paper-bottle-1

Друго подобно изделие е първата в света бутилка, изработена изцяло от хартия. Тя е създадена от рециклирана хартия. Етикетът, който е с ретро дизайн, е отпечатан със стандартно черно мастило. За изработката на тази бутилката са нужни едва 15% от енергията, необходима за производство на стъклен еквивалент. Идеята е на британците от „GreenBottle“.

paper-bottle

 

Хартиена чанта

Видеото по-долу показва едно много оригинално предложение за подаръчна хартиена чанта от стар вестник или списание. Вижте колко е лесно:

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=kTJAS4emg54′]

 

Изкуство

49d-art

Съществуват хора, родени с дарбата да превръщат обикновената хартия в многопластово изкуство. Пример за това е Cheong-ah Hwang’s, която сама се е научила да прави своите творби. В нейното портфолио могат да бъдат разгледани направените от нея материали. В този блог пък може да видите книга, в която историята е разказана само чрез изрязването на страниците. Все по-често в изкуството навлизат ролките от тоалетна хартия, може би защото се срещаме с тях всекидневно. Annastassia Elias е  сред творците, които прави подобни произведения. Peter Callesen пък прави скулптури от хартия като предварително ги скицира, а в последствие ги изрязва. Lisa Nilsson е талантлив художник от Ню Йорк, чиято последна изложба е на тема анатомия. Нейните произведенията са изработени от малки ролки, образуващи цялостна творба.

Lisa-Nilsson-8-600x416

В заключение ще дам още два източника на информация относно нещата, произведени от хартия или картон. Първият е hubpages, където има стотици идеи за такива произведения. Там може да намерите идеи за хартиени цветя, шапки, чанти, опаковки, украса, оригами и други. Другият източник е книгата „500 Paper Objects“, която предстои да излезе през Юни 2013, но може да бъде предварително закупена. В нея са събрани творбите на около 300 артисти. Всички те са изработени от хартия, включително и рециклирани материали. Част от снимките може да разгледате в сайта на издателя.

Текст:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори