Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Продукти за производство на календари

С наближаването на календарната кампания ще направим кратък обзор на интересни продукти, на склад в Гетина ЕООД, които придават допълнителна стойност при производство на различни видове календари.

 

ЗАЛЕПВАНЕ НА ТЕЛА ЗА КАЛЕНДАРИ

superdoБезспорно най-разпространеният начин за лепене на тела на календарите е чрез използване на течни лепила. Това е евтин вариант, но не винаги е най-удобен, особено ако се касае за тираж, който трябва бързо да бъде предаден на клиента. При използване на специфични материали с лак, ламинат и фолиа, които не могат да попиват течната фаза на лепилата този начин също е неприложим. Да не забравяме и множеството ръчни операции, излизането на лепилото встрани, притискането и чакането за да се получи желаната сила на скрепване. Избягването на тези операции става чрез използване на двустранно лепилни ленти. Препоръчително е да се избере максимално здрав вариант, приложим за различни материали. Най-сигурният избор е акрилната лепилна лента, тъй като освен нейната здравина, тя е устойчива на стареене и издържа при продължително излагане на висока температура.

При използване на стандартна лента се налага тя да бъде оразмерена и отрязана на точен размер и да бъде отстранен нейния лайнер за да стане възможно скрепването на главата на календара към тялото. За още по-голяма бързина, без допълнителни ръчни операции, може да се използват ATG трансферни лепилни ленти. Тяхната употреба става с помощта на специален пистолет. Той позволява да се нанесе само необходимото количество лепилна лента с точния размер. Отпадъкът от лайнера се навива автоматично в системата на пистолета. След като се нанесе лентата, единственото което трябва да бъде направено е залепване на главата с натиск към тялото. Не се налага изчакване на допълнително време за тяхното скрепване, тъй като акрилните трансферни ленти са с достатъчна първоначална сила.

 

ПЛАСТМАСОВИ ДРЪЖКИ

plastic-handle-Getina

Пластмасовите дръжки са полезни при изработване на луксозни картонени опаковки за календари. Така освен оригинална опаковка клиентите ви ще могат безпроблемно да пренесат своите календари. Пластмасовите дръжки предлагани на пазара са в няколко основни вида и обикновено са с достатъчно голяма издържливост за целта. Препоръчително е да бъде съобразен видът на материалите, които са използвани за опаковката с вида на дръжката. Пластмасовите дръжки са универсални и с лесна употреба без лепене.

 

HANG TABS / ПРОДУКТОВИ ОКАЧАЛКИ

hang-tabs

При изработката на календари много често клиентите поръчват поставяне на метална капса за окачване на своите календари. Тези капси обикновено са с малък диаметър. Този недостатък може лесно да бъде избегнат, при това без да се разваля визията на дизайна и без да се прави отвор в главата на календара, при който е възможно да бъде загубена ценна информация от нейното съдържание. Ето защо на помощ идват прозрачните окачалки с лепилен слой. Последните осигуряват здраво захващане, а липсата на цвят не влияе по никакъв начин на цялостната визия на изделията. Големината на отвора при Hang tab е достатъчна и в този случай календарът може да бъде окачен навсякъде, чрез избор на окачалка с евро отвор или такава с кука. Самите изделия от този тип се характеризират с достатъчно ниска цена.

 

ЗАКРЕПВАНЕ НА ЕДНОЛИСТНИ КАЛЕНДАРИ

Fixing-calendarsВ случай, че сте се спрели на изработка на еднолистен календар, можете да избегнете поставяне на метална лайстна. Това става с използване на лепилни подложки или форматирани лепилни дискове. Те се предлагат в най-различни варианти – кръгли, квадратни, правоъгълни. Дебелината им е в границите от 1 мм до 4,3 мм. Изработват се от различни материали – акрилна лента или пяна. Разполагат с предпазни лайнери, които са с фингърлифт край и лесно могат да се премахнат преди да се залепи календарът на желаното място и позиция. Те са достатъчно здрави и устойчиви на стареене и UV лъчи.

Магнитите с нисък профил и самозалепваща основа също са успешно решение за закрепване на календари. Предлагат се в кръгла или правоъгълна форма. Удобството е, че са с предварително нанесен лепилен слой , който е с голяма здравина. Освен това този вид неодимови магнити се предлагат с дебелина от 0,6мм или 1 мм, което ги прави достатъчно елегантни.

 

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПЛАСТМАСОВИ ЛАЙСТНИ

laistnaАко все пак желаете да използвате лайстна за своя календар, освен добре познатите метални, можете да използвате и пластмасови. На пазара се предлага разнообразие от размери /от 210 до 1200мм/. Всички те са с една или две позиции за захващане в горния край и без позиция за захващане в долния край. Хубавото е, че календарът влиза с подпъхване – без използване на лепила. Това означава, че на практика лайстните могат да се свалят и използват многократно с различни приложения.

 

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДАТИ

data-markerПри изработването на почти всички календари, особено при по-малките тиражи, клиентите избират вече готови дизайни на отпечатано тяло. С цел допълнителна персонализация на календара и възможност за отбелязване на важна дата и събитие на него, тогава може да използвате едностранно лепилни етикети, оцветени в цвят. Така лесно и бързо може да отбележите жалана от вас дата и да направите уникален своя дизайн, а цветовете на този тип етикети са разнообразни и могат лесно да бъдат съчетани с вашия персонален дизайн.

 

САМОЗАЛЕПВАЩИ ДЖОБОВЕ

IMG_20130507_114954

Календарът може да се персонализира допълнително с поставяне на мостри, визитна картичка или персонално послания с пожелания към ваш клиент. Може лесно да направите своя календар още по-оригинален, чрез използване на прозрачни самозалепващи джобове, които се закрепват лесно върху тялото или главата на календара, в зависимост от дизайна и предпочитанието. Те са абсолютно прозрачни, а предимството е, че се предлагат в многообразие от форми и размери.

 

САМОЗАЛЕПВАЩА ОСНОВА ЗА НАСТОЛЕН КАЛЕНДАР

Kalenderabdeckleisten_schwarz_WZ_002

Ако сте решили да заложите на настолен календар, тогава знаете, че е необходимо неговата долна основа да бъде защитена от подгъване на листите. На пазара се предлагат готови самозалепващи основи с прихлупващ се капак, изработен от изкуствена кожа. Освен, че този тип основа се монтира лесно към тялото на календара, тя се предлага в множество цветове /в това число и прозрачна/. Подложката придава допълнителна оригинална визия, а материалите, които са използвани при изработката позволяват основата да бъде допълнително персонализирана с топъл или тампонен печат. Единственото, с което трябва да се съобразите тук е стандартните размери, в които се предлагат основите за настолни календари – най-често това е размер А2.

 

МАЛКО ПО-РАЗЛИЧЕН КАЛЕНДАР

Kalenderbox_125142_WZ_002Ако са ви омръзнали стандартните календари и искате да поръчате календар с различен размер и кутия можете да се спрете на варианта с използване на прозрачни кутии.

Те се предлагат в различни размери и са подходящ начин календарът да стои на видно място, тъй като самата кутия се превръща в стабилна поставка. Различните размери предполагат кутиите от този вид календари да се използват допълнително като кутия за визитки и като стойка за вашия мобилен телефон на бюрото. Тези кутии могат да бъдат допълнително персонализирани със сито, тампонен печат или да бъдат гравирани.

Размерите, между които можете да избирате са следните:

  • тип визитка 96 мм х 61мм х 31мм;
  • широка визитка 96мм х 98 мм х 9 мм;
  • тип CD 125мм х 142 мм х 9 мм;
  • А5 хоризонтална– 215мм х 153мм х 10мм;
  • А6 вертикална- 153мм х 113мм х 10мм

Текст и снимки: Радостина Тасева (Гетина ЕООД)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори