Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Как да изберем календари и сувенири за новата година

Всяка година фирмите отделят бюджет за отпечатване и изработка на календари и сувенири, които да подарят на своите партньори. За да платите по-малко и избегнете забавяне в изработването им е желателно да вземете решение какво да изберете сред многообразието от предлагани варианти, колкото се може по-рано. По този начин ще може да разпратите своите подаръци навреме и шансът точно те да бъдат забелязани и използвани се увеличава. Моят съвет е да не оставяте днешната работа по избор на рекламни календари и сувенири, за след месец-два и да разгледате богатия набор от предложения и препоръки още сега. Всяко подзаглавие в тази статия е връзка към електронния магазин, където може да разгледате и нашите предложения.

 

СТЕННИ РАБОТНИ КАЛЕНДАРИ

Това са най-използваните календари, което ги прави и най-често подарявани. Всяка година събирам толкова, че нямам достатъчно стени, на които да ги закача. Същото е с почти всеки, затова най-добре е да изберете нещо по-различно. Ако все пак сте традиционалисти и държите на изпитаните неща може да разнообразите стандартните предложения чрез индивидуален дизайн на телата, който напълно да отговарят и на подложката.

calendar-designРазбира се този тип дизайн е малко по-скъп от стандартните тела, които се предлагат, но пък определено предизвиква внимание и шансът точно този календар да бъде окачен на стената се увеличава многократно. Ако не желаете да поемете чак такъв риск към нещо ново, то изборът на стенни работни календари предлага набор от календариуми с 1, 3 или 4 тела. Всяко от тях има допълнителна полезна информация, а като допълнение може да изберете пълноцветен печат на глава или подложка по индивидуален дизайн с лого на фирмата и снимков материал, който да представя фирмата по най-добър начин.

 

СТЕННИ ЕДНОЛИСТОВИ И МНОГОЛИСТОВИ КАЛЕНДАРИ

Това са календари основно с индивидуален дизайн, отпечатани върху хромова хартия. При еднолистовите, които са едни от най-нискобюджетните календари разполагате с едно изображение през цялата година. Многолистните календари най-често са с 1 или 2 месеца на страница, което води до различни варианти откъм цена, размер и обем (12-, 6-листови). Те са подходящи, когато имате различни продукти, които може да покажете. По този начин на всеки 1-2 месеца получателят на календара вижда нещо ново и различно. Многолистовите календари могат да придобият още по-луксозен вид с използване на ефектни хартии и картони, печат в един или два цвята или специални ефекти след печат.

calendar-2014Когато не разполагате с достатъчно и качествени снимки на продукти, които да представите, може да изберете многолистови календари с готови изображения. В този случай най-често се използват снимки от: световни или родни забележителности и градове, природа, животни и други подобни.

 

НАСТОЛНИ КАЛЕНДАРИ

Когато искате календарите, които подарявате да са по-близо до получателя си и той да ги постави на бюрото, то следва да изберете настолни модели. Работните и многолистовите календари имат свой настолен еквивалент, наречен най-често пирамидка, под формата която приема. Тези календари имат всички предимства и недостатъци на стенните еквиваленти. Същите могат да бъдат изработени, както по индивидуален дизайн, така и с използване на готови тела (работни или с снимки).

calendar-2-2014Интересен вариант за този тип модели е настолният календар в пластмасова кутия. Той представлява 12 листа с различно изображение и календариум по индивидуален дизайн за всеки месец, поставени в кутия. В зависимост от размера на кутиите могат да се разработят различни календари, които да заемат място на бюрото. Същевременно кутиите могат да бъдат използвани и с друга цел, след приключване на годината.

Kalenderbox_125142_WZ_002

Друг полезен календар за бюро са така наречените планери. Те могат да имат или нямат изписани дати и се използват за записване на седмични задачи и срещи, а освен това се брандират с фирмено лого и контактни данни. Изключително успешно заменят календар-бележниците при хора, които не са в движение. Към тях може да добавите основа с прихлупващ се капак от изкуствена кожа. Разбира се не са за изхвърляне и самите календар бележници, които могат да са винаги под ръка, но в последно време техните функции все повече се изземат от смартфоните и таблетите.

Kalenderabdeckleisten_schwarz_WZ_002

Пак в тази категория попадат и джобните календарчета, които също като работните календари се поръчват много често, тъй като се удобни за носене в калъфчета заедно с документите за самоличност.

 

РЕКЛАМНИ СУВЕНИРИ

След толкова много материали от хартия и картон е необходимо и средство, с което да се пише или маркира върху тях. Тук идва място и на рекламните сувенири, а най-полезен сред тях е химикалът. Той може да бъде с пластмасов или метален корпус, върху който да се постави лого и надпис на фирмата. В случай, че изберете стилна химикалка, е напълно вероятно партньорът, на когото е подарена да я извади и използва на място, където да получите неочаквана реклама.

Съществуват и множество други сувенири, които не са обвързани до такава степен с отпечатването и хартията. Такива са: запалки, ключодържатели, часовници, поставки, чаши, чанти и други.

Вместо обобщение ще препоръчам няколко начина, с които да превърнете календарите си в наистина уникални подаръци, които ще бъдат не само забелязани, но и поставени на видно място от хората, на които ги подарите:

Не се колебайте да се свържете със запитване за конкретна оферта към нас. Всички календари са достъпни и в нашия електронен магазин, от където могат да бъдат поръчани и множество други печатни рекламни материали и формуляри.

В знак на благодарност към всички Вас, които харесвате и споделяте статиите в блога, публикувам този код за 15% отстъпка при поръчка на календари от електронния ни магазин, валиден до 20.10.2013 г.: BL2014C15

Текст:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори