Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

10 места с безплатни приложения за графичен дизайн и реклама

В началото на новата 2014-а година искам да започна с нещо полезно и най-вече безплатно, което може да бъде в помощ на всеки, който се занимава с графичен дизайн и реклама. Всички посочени услуги са напълно безплатни и имат за цел да улеснят и ускорят процеса по създаване на печатните рекламни материали. Независимо дали става въпрос за визитки, флаери, дипляни, пощенски картички или писма за директен маркетинг, то тези приложения ще Ви спестят време и усилия. Ето за какво става дума:

ВЕКТОРНИ ИЗОБРАЖЕНИЯ

  1. Pixelentity е компания за уеб дизайн, но нейните основатели Fabio Cairo и Donagh O’Keeffe публикуват в сайта голям броя свободни за комерсиално използване PSD векторни изображения, темплейти и приложения за сайтове, които разбира се създават с рекламна цел в свободното си време.
  2. Premiumpixels е сайтът на британския дизайнер Orman Clark, който също публикува множество свободни за изтегляне и използване векторни изображения и теми за WordPress.
  3. Freebbble и Psddd са места, на които дизайнери от цял свят качват своите безплатни и много креативни авторски материали. Тези две места са идеални за вдъхновение на дизайнерите, както и за спестяване на време.
  4. 365psd дава възможност да изтеглите по един безплатен PSD файл всеки ден от годината.
  5. Brusheezy, както подсказва и името, е място, в което може да намерите много полезни допълнения за Photoshop (brushes, patterns, textures).
  6. Photoshoplady няма да Ви даде готови векторни изображения, но ще бъде много по-полезен с големия брой уроци по Photoshop. По този начин ще създадете свои уникални ефекти и дизайн.

РАСТЕРНИ ИЗОБРАЖЕНИЯ

  1. Pixabay е сайт за безплатни снимки, които могат да бъдат използвани с или без преработване, както във Вашия сайт, така и в печатните рекламни материали.
  2. Sxc е друг подобен сайт, който разполага с около 350 000 снимки, които са свободни за използване в уебсайтове и печатни рекламни материали. Сайтът е напълно достъпен след безплатна регистрация.

ШРИФТОВЕ

  1. Fontsquirrel дава възможност да изберете сред хиляди шрифтове, които могат да бъдат инсталирани и използвани напълно безплатно. Сайтът предлага голям набор от опции за търсене.
  2. FreeCyrillic е руски сайт, който по подобие на Fontsquirrel събира на едно място безплатни за използвани шрифтове. Разликата тук е, че се публикуват само кирилизирани шрифтове, а изборът е наистина богат.

Текст:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори