Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Как да направите цяла кутия с пари

Randall Rosenthal предлага кратко ръководство относно това как да направите кутия с пари. Всичко, което Ви трябва за начало са три парчета от бял бор, слепени едно към друго. След изсушаването им се получава нов монолитен блок.

randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-1 randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-3Авторът започва с грубо очертаване на контурите. Самият той казва следното: „Представям си определено нещо и искам да го направя така, че да изглежда като напълно истинско. Инструментите ми са толкова остри, че не разбирам кога съм се порязал, докато не видя кръвта по скулптурата, която правя.”

randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-4 randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-5 randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-6На четвъртия ден кутията с пари придобива малко по-завършен вид, а след седмица работа по дърворезбата е време за прибавяне и на цветовете. По думите на автора най-лесно добиват реален вид банкнотите, които се намират най-отгоре.

randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-7 randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-10 randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-11 randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-12Вглеждайки се внимателно ще видите, че има банкноти в дълбочина, които изглеждат също толкова реалистично. За целта Randall Rosenthal използва първо молив, след това специален тип флумастери и възможно най-тънките четки. Много важно е цветовете да отговарят на действителните.

randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-13 randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-16Най-трудната част за рисуване се оказва кашонът с множеството контури, създаващи илюзията за грапавина.

randall-rosenthal-carves-a-block-of-wood-into-a-box-of-money-18Randall Rosenthal е американски художник, роден през 1947 г. в Ню Йорк. Завършва института по технологии в Питсбърг, след което печели безброй награди. Произведенията му може да бъдат открити в колекции, галерии и музеи по целия свят. Негови творби са изложени на различни места по света, включително и в Белия дом. Може да видите повече от неговото творчество на randallrosenthal.com.

LP_einstein obamawash6Текст:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори