Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Мобилни приложения за графични дизайнери

Случвало ли Ви се е да Ви хрумне интересна идея, която да не успеете да осъществите, само защото не сте пред компютъра си? Вдъхновяващата идея рядко ни връхлетява, докато седим пред монитора, а по-често ни спохожда, когато се разхождаме, обядваме или пък сме в леглото. Мобилните телефони и таблетите правят нещата все по-лесни. Днес ще се спра на няколко приложения за тези устройства, които могат да бъдат подходящи при подобни вдъхновяващи ситуации, които не търпят отлагане. Сред тях има, както безплатни, така и платени мобилни приложения, като цената на вторите не надхвърля няколко долара, които определено си заслужават. Приложенията могат да бъдат полезни в много области: от рисуване и обработка на изображения, през избор на цветове и шрифтове, до такива, които могат да генерират и съхраняват нови идеи.

 

МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА РИСУВАНЕ И ОБРАБОТКА НА ИЗОБРАЖЕНИЯ

adobe-ideas-appAdobe Ideas (безплатно) – Това е приложението, чрез което може да обработвате векторни изображения (познато при персоналните компютри, като Illustrator). Последната версия позволява да правите собствени настройки на лентата с инструменти, както и директно да споделяте своите изображения в социалните мрежи. Притежателите на абонамент за Creative Cloud могат да правят синхронизация между мобилния телефон, таблета и персоналния си компютър.

adobe-photoshop-touch-appAdobe Photoshop Touch (платено) – Мобилното приложение, дава възможностите на Adobe Photoshop, но не може да го замени напълно. Все пак може да нанесете бързо и лесно корекции, да работите със слоеве, да обработвате изображения и много други. В допълнение получавате и 2 GB собствено място на Adobe Creative Cloud, което може да увеличите чрез заплащане на такса.

design-pad-appDesignPad (безплатно) – мобилното приложение на Quark, което е удобно за създаване на шаблонни страници с текст и снимки. Подходящо е, когато имате нужда да нахвърляте определена идея, след което може да изпратите файла и да довършите работата си на декстоп приложението на Quark. Платената версия има интеграция с Dropbox, както и възможност за директно отпечатване чрез AirPrint.

inkredible-appINKredible (безплатно) – С това приложение пишете и скицирате, а резултатът изглежда все едно сте чертали с молив или химикал. Също така може да изтривате или изрязвате и премествате обекти, както и още много неща, които са показани в рекламния клип.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=pA_-8aVFalQ’]

marksta-appMarksta (платено) – Приложението, създадено от фотографа John D McHugh има за цел да предотврати възможността хората да откраднат снимките, които сте направили. Чрез Marksta може да поставите воден знак и информация за защита на правата върху собствените си изображения, преди да ги споделите в социалните мрежи.

Paper Essential (платено) – Това изчистено и лесно за използване приложение спечели няколко награди през миналата година. То позволява не само да рисувате, но чрез него може да нахвърляте идеи, скицирате, оцветявате или пишете. Може да започнете изучаването му с уроците на Made Mistakes.

piclab-hd-design-studio-appPicLab HD Design Studio (платено) – Приложението Ви дава невероятна възможност да обработвате снимки, чрез добавяне на текст, ефекти, филтри и много други. Същевременно удобният интерфейс гарантира лесното му използване.

vector-snap-appVectorSNAP (платено) – Превръща растерните изображения в черно-бели векторни, които могат да се преоразмеряват без загуба на качеството.

 

МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА ИЗБОР НА ЦВЕТОВЕ И ШРИФТОВЕ

fontli-appFontli (безплатно) – Социална мрежа за фенове на типографията. Чрез нея може да разгледате или качите типографски изображения. Интеграцията с базата данни на MyFonts дава голям набор от допълнителна информация.

mypantone-appMyPANTONE (платено) – Чрез приложението може да изберете точната цветова комбинация за своите рекламни материали.

what-the-font-appWhat The Font (безплатно) – Приложението, чрез което може да намерите шрифта, който Ви е необходим. Свързва се с глобалната библиотека за шрифтове MyFonts и позволява да видите как би изглеждал даден текст, написан чрез различни шрифтове. След избор на шрифт, приложението дава възможност да изтеглите или закупите избрания шрифт.

 

МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА ГЕНЕРИРАНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ИДЕИ

evernote-appEvernote (безплатно) – Това приложение, което съхранява изображения, гласови и текстови бележки, помага на всеки да съхрани на едно място своите идеи, които са го вдъхновили. Данните в мобилните и стационарни устройства се синхронизират чрез общия акаунт на потребителя.

ftp-on-the-go-appFTPOnTheGo (платено) – След като сте създали или редактирали даден файл, чрез това приложение може да го изпратите за печат. Освен това може да достъпвате различни FTP сървъри, от които да изтегляте или качвате файлове. Също така може да триете или да ги преименувате.

myprice-appMy Price (платена) – Особено интересно и полезно приложение за графичните дизайнери на свободна практика, което ще помогне в изчисляването на стойността, която клиентът следва да заплати за Вашата работа. Може да избирате между заплащане на време или за свършена работа.

 

Текст:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори