Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Как да се справим с неправилно паркиралите автомобили по тротоарите

Миналата седмица разговаряхме с мой познат и той ми се оплака, че колата му била одрана с ключ. Разбира се, за да се стигне до това действие, вина има и самият той, тъй като е паркирал неправилно върху тротоара, с което е пречил за преминаването на пешеходците. Този тип паркиране може да изнерви пешеходците, но в случаите, когато паркирате, заемайки две или повече паркоместа е много вероятно да ядосате свой колега шофьор. Това ме накара да се замисля до какви крайности стигаме в предупрежденията с чупене на чистачки или надписване с ключ върху колите. И ако в София проблемът с паркирането вече не е толкова голям, то в морските и планински курорти през силните сезони е цяло щастие дори да намериш място за паркиране и забравяш да мислиш за това, колко правилно си паркирал. Ето защо си мисля, че е необходимо да се подходи с по-голяма доза усмивка и без крайности следващия път, когато видите някой спрял, като идиот.

You-Suck-At-Parking-Business-Cards-978

Това, което се използва отдавна в Европа и Америка са картончета под форма на визитни картички, които се поставят между чистачката и предното стъкло. Колкото по-интересно послание изберете, толкова по-голям е шансът да засрамите и паркиралите наоколо. Ето няколко примера, а останалото зависи от Вас.

card_you_suck_at_parking_model_4 card_you_suck_at_parking_model_3 card_you_suck_at_parking_model_2 card_you_suck_at_parking_model_2 card_you_suck_at_parking_model_1

Подобни картончета с размер на визитки може да поръчате от електронния ни магазин, след което спокойно да ги разпространявате сред нарушителите. Чудесно допълнение към посланието е и един кондом.

parking-nottice-condom

Ако все пак сте попаднали на инатлив шофьор, може да пристъпите към втора фаза, която се използва от години в Бизнес Парк София – поставяне на стикери на предното стъкло от страната на шофьора. В този случай е добре да използвате PVC материал, който се отлепва по-лесно, но ако държите виновният да остане по-дълго, почиствайки стъклото, то тогава може да изберете хартиен стикер, или директно такъв, който се разпада при отлепяне и оставя безброй много следи. Последните оставят по стъклото, като след отлепване на винетните и застрахователни стикери.

Надявам се, че съм успял поне малко да Ви убедя, колко по-добре е да бъдем истински европейци, като започнем с посланията към неправилно паркиралите автомобили и постепенно всичко си дойде по местата 🙂

Текст:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори